Ellen van Zanten
 

Ben Tiggelaar maakt aangenaam kennis met ‘Business Plan op 1 A4′

In zijn altijd weer scherpe en inspirerende column in NRC Handelsblad vroeg Ben Tiggelaar zichzelf deze keer af wat meer succes oplevert in je werk: alles zo eenvoudig mogelijk maken? Of ingewikkelde onderwerpen ook een beetje op niveau behandelen? Hieronder het antwoord op zijn vraag die hij kreeg van een succesvolle ondernemer:

“De ondernemer die ik sprak had net het boek ‘Businessplan op een A4′ gelezen. Een populair, toegankelijk managementboek waarin wordt betoogd dat je je beleid als ondernemer moet terugbrengen tot één overzichtelijk schema. Met daarin: objectives, goals, strategies en measures. OGSM. Objectives zijn je ambities, uitgedrukt in woorden. Goals zijn de cijfermatige doelen die je hieruit afleidt. Strategies leggen uit hoe je deze doelen realiseert. En measures vertellen hoe je gaat meten en welke acties er zijn afgesproken.

“Dat is slim. Gewoon het hele verhaal op één velletje. Duidelijk voor iedereen. Dacht je nou echt dat mijn mensen een dik rapport gaan lezen. En ook al zouden ze ‘t doen, hoe wil je zoiets uitvoeren? Dat gaat helemaal niet.””

Als auteurs lezen wij dit natuurlijk graag en horen wij dit nog vaker. Dit is dan ook precies de reden waarom wij dit handzame boekje hebben geschreven. Geen dikke jaarplannen meer, maar een concreet strategisch plan op 1 A4 dat leidt van visie naar actie.

Lees hier de hele column van Ben Tiggelaar.

Ook aan de slag met een Business Plan op 1 A4? Bestel hier het boek voor slechts €9,95 en schrijf je in voor de Masterclass Business Plan op 1 A4.


Ga terug