Business Openers
 

Nieuw boek: Businessplan op 1 A4; word succesvol met OGSM

Sinds 6 december is ons nieuwe boek verkrijgbaar: Businessplan op 1 A4; word succesvol met OGSM door Marc van Eck, Ellen Leenhouts en Judith Tielen.

Op veler verzoek hebben wij een boek geschreven over OGSM. Een OGSM is een businessplan op 1 A4 wat leidt van visie naar actie. De afgelopen twaalf jaar hebben we met ons adviesbureau veel organisaties, instellingen, teams en personen mogen helpen met hun businessplan. Hierbij hebben wij de OGSM methodiek veelvuldig toegepast. Wij, en veel belangrijker natuurlijk onze klanten, hebben ervaren dat deze methodiek in de praktijk werkt. Hoe OGSM je (werkende) leven aangenaam kan veranderen. Want iedereen heeft plannen. Zakelijk en privé. Maar we realiseren onze plannen vaker niet dan wel. Dit heeft verschillende redenen, waarvan de belangrijkste blijken te zijn dat veel plannen gewoonweg niet goed/concreet genoeg zijn en/of te weinig draagvlak hebben. Met ons nieuwe boek leer je (business)plannen te maken die werken. Het boek is nu verkrijgbaar voor €9,95.

Wil je ons nieuwe boek bestellen, mail dan naar info@businessopeners.nl onder vermelding van ‘OGSM boek bestellen’.

Isabelle Spindler- Jacobs, Directeur Retail bij Heineken Nederland en Topvrouw van het jaar 2010 zegt in het voorwoord het volgende: “Ik kwam voor het eerst in aanraking met OGSM tijdens een workshop van Business Openers en het sprak mij direct aan. Ik heb het dan ook geïmplementeerd bij Vrumona in 2006. De logische opbouw van de methodiek dwingt je om op een bepaalde manier met elkaar de discussie te voeren en echt scherp te kiezen. Het is veel lastiger een plan op 1 A4 te zetten en hele scherpe keuzes te maken dan een dik boekwerk te schrijven met heel veel mooie plannen. Het mooie is dat als het af is, het heel simpel en logisch lijkt en dan zou je haast vergeten dat je veel keuzes hebt gemaakt en lastige discussies hebt gevoerd. Het sterke is dat elk woord dat je opschrijft in je OGSM, moet kloppen in het totaal. Overbodige woorden of doelstellingen vallen snel buiten de boot. Er blijft alleen over wat je echt wil bereiken en hoe je dat wilt doen. Het is ook een mooie team building exercitie om samen met je team het OGSM op te stellen en je kan het ook heel duidelijk en goed uitleggen aan alle mensen in de organisatie. Je kunt ook goed monitoren of je op de goede weg bent en of je de juiste actieplannen hebt opgesteld om je doelen te bereiken waardoor je tijdig kan bijsturen, indien nodig. Ik gebruik de OGSM methodiek nog steeds en ben ervan overtuigd dat OGSM, mits goed toegepast, personen, teams en bedrijven echt verder helpt.”

Wil je ons nieuwe boek alvast bestellen, mail dan naar info@businessopeners.nl onder vermelding van ‘OGSM boek bestellen’.


Ga terug