Smeris; ondeugend lekker en onschuldig

Iedereen is gek op pindakaas en voor veel Nederlanders gaat er geen dag voorbij zonder. Maar bij Smeris Pindakaas vinden ze dat het anders kan. Beter voor jou en onze mooie planeet. En toch – niet onbelangrijk – ondeugend lekker.

In Sassenheim staat daarom een klein pindakaasfabriekje waar ze de lekkerste pindakaas maken voor op je boterham en pindasaus voor op je hamburger of je friet. En dat doen ze met aandacht voor het milieu.

Voor behoud van het regenwoud gebruiken ze bij Smeris daarom cacaoboontjes in plaats van palmolie. Bij Smeris noemen ze dat buitenboontjes omdat niemand ze wil hebben. Zij wel, want je maakt er de lekkerste pindakaas mee. En het beetje zoet in een van de pindakaasvarianten, die halen ze uit de dadels van Yogi&Yousef.

Smeris Pindakaas heeft dit jaar het licht gezien. Na jaren sleutelen aan de beste recepten, het inrichten van de pindakaasfabriek en de ontwikkeling van het merk en positionering (met dank aan Business Openers) is het nu tijd om de wereld te veroveren. De ambitie is kraakhelder: pindakaas die je iedere dag op je boterham smeert. Lekkere, verantwoorde en betaalbare pindakaas zonder troep, noemt Smeris dat.